Odstartovala série přednášek Meet the Family Business Represenatives 

CRF přibližuje svět rodinných firem i nastupující generaci. Proto pravidelně zveme zástupce rodinných firem do výuky. Konkrétně do předmětu Strategy in Family Businesses, který pro české i zahraniční studenty magisterského programu vyučuje akademický ředitel CRF Martin Jurek. Setkání rodinných firem a studentů se bude pravidelně konat jednou za semestr.

První akce s názvem Meet the Family Business Representatives uskutečnila 17. října a na VŠE jsme tak přivítali tyto zástupce rodinných firem:

Michele Staša

Místopředsedkyně představenstva rodinné firmy Fa RENE – autorizovaného prodejce a servisu vozů Mercedes-Benz v Hradci Králové a Svitavách. Michele Stasa je zástupcem již třetí generace této rodinné firmy. Zároveň je CEO a spoluzakladatelkou společnosti Holstr s.r.o. Na Fakultě podnikohospodářské VŠE nyní studuje doktorandský program.

Karel Čermák

CFO skupiny Plaček Pet Products s.r.o. Plaček Pet Products je rodinná firma, kterou založil Dušan Plaček a vybudoval z ní velkoobchodní i maloobchodní jedničku na tuzemském trhu s chovatelskými potřebami a krmivy. Jejím nejznámějším brandem v Česku jsou obchody SUPER ZOO. Karel Čermák do firmy nastoupil na začátku roku 2022. Je absolventem Fakulty mezinárodních vztahů VŠE a má několikaletou zkušenost se společnosti L’Oréal v oblasti financí.

Tomáš Mejzlík

CEO společnosti Mejzlik Propellers. Tuto rodinnou firmu založil jeho otec a Tomáš Mejzlík pokračuje v tradici výroby vrtulí, která započala v roce 1974. Nyní se firma specializuje na ruční výrobu vrtulí pro drony a bezpilotní letouny, které exportuje do celého světa. Pracuje na projektech s největšími hráči v leteckém průmyslu jako je Airbus nebo NASA. Tomáš Mejzlík je absolventem programu CEMS na Fakultě podnikohospodářské VŠE.

Zuzana Chalupová 

Online marketingová specialistka v rodinné firmě MORIS design. Společnost navrhuje a kompletně realizuje veškeré komerční interiéry – in-store design, vyrábí prostředky na podporu prodeje, komplexní branding, prodejní stojany a další POS materiály. Působí v B2B segmentu, oblast retailu, služeb či gastra. Firmu spoluvlastní Radomír Klofáč a jeho synové Filip a Adam. Filip Klofáč je absolventem Fakulty managementu VŠE a je aktivní ve VŠE Family Business Clubu.

Richard Vokřál 

Ředitel společnosti ALU-SV CZ, s.r.o. Tuto firmu založil otec Richarda Vokřála spolu se svým společníkem, který ve firmě také působí. Skupina nabízí služby a dodávky v oblasti dílů a sestav pro nástavby nákladních automobilů a přívěsných vozidel. Má pobočku v ČR, na Slovensku a v Polsku. Richard Vokřál je absolventem Fakulty podnikohospodářské VŠE a je aktivní ve VŠE Family Business Clubu.

Studenti měli prostor pokládat všem pozvaným otázky. Ty nejčastěji směřovaly na specifika daných oborů, rozdíly mezi prací v rodinné firmě a nadnárodní korporaci a samozřejmě i na specifický vztah rodina VS podnikání. Jaké to je rozhodovat se mezi vlastní značkou a pokračováním v tradici rodinného podnikání? Jak transformovat direktivní styl řízení firmy do současnější podoby managementu? Jaký je v rodinných firmách přístup k zaměstnancům?

Všem hostům děkujeme za otevřené odpovědi a sdílení zkušeností!

Odstartovala série přednášek Meet the Family Business Represenatives